KSÜ, deprem sonrası dönemde 35 akademik ve idari personelini ile 155 öğrencisini kaybetti. Bu ağır kayıplara rağmen, üniversite eğitim faaliyetlerini sürdürebilmek için çeşitli tedbirler aldı. 2022-2023 akademik yılı bahar dönemi ile 2023-2024 akademik yılı güz ve bahar dönemlerinde karma ve uzaktan eğitim yöntemlerini uyguladı. Üniversitenin yaptığı yazılı açıklamada, bu süreçte fiziki ve teknolojik altyapı imkanlarının yüz yüze eğitime uygun hale getirildiği belirtildi.

Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı! Kahramanmaraş'a Yaz Ortasında Gök Gürültülü Sağanak Yağış Uyarısı!

Yüz Yüze Eğitim İçin Alınan Karar

KSÜ, depremlerin şehre getirdiği olumsuz etkiler nedeniyle öğrencilerin barınma sorunlarını dikkate alarak, yüz yüze eğitimin yanı sıra karma ve uzaktan eğitim seçeneklerini de sundu. Ancak, deprem etkilerinin azalması ve hayatın normale dönmesiyle birlikte, üniversite senatosu 2024-2025 akademik yılı güz döneminden itibaren eğitim ve öğretim faaliyetlerinin tamamen yüz yüze yapılmasına karar verdi.

Üniversitenin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitemiz fiziki ve teknolojik altyapı imkanlarının yüz yüze eğitime yeterli ve hazır olmasıyla birlikte, depremlerin şehrimizde oluşturduğu olumsuzluklar nedeniyle öğrencilerimizin barınma konusunda yaşadıkları problemler dikkate alınmış; eğitim ve öğretim faaliyetleri fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının farklı program ve sınıflarında uygulama derslerinin de bulunması göz önüne alınarak yüz yüze, karma ve uzaktan eğitim şeklinde yürütülmüştür. Depremin etkilerinin azalması ve hayatın normale dönmeye başlaması nedeniyle herhangi bir aksi durumla karşılaşılmadığı takdirde Üniversitemizde eğitim ve öğretim faaliyetlerinin, 2024-2025 yılı güz döneminden itibaren yüz yüze yapılmasına karar verilmiştir.

Bu karar, KSÜ öğrencileri ve akademik personel için önemli bir adım olarak görülüyor. Yüz yüze eğitime dönüş, üniversite hayatının normalleşmesi ve eğitim kalitesinin artırılması açısından büyük bir öneme sahip.