KSÜ İnsan Hakları ve Özgür Gençlik Öğrenci Topluluğu, KSÜ Yeniler Öğrenci Topluluğu ve KSÜ Akademi İlahiyat Öğrenci Topluluğu'nun işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gazze'deki Soykırıma Karşı Amerikan Üniversitelerindeki Barışçıl Eylemlere Destek Yürüyüşü" etkinliği, şehirde büyük bir katılımla gerçekleşti.

Photo1714714188 (1)

Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor! Kahramanmaraş’ta Geleneksel Ağustos Fuarı Heyecanı: 9 Ağustos’ta Başlıyor!

Türk ve Filistin bayraklarını taşıyan kalabalık, KSÜ Avşar Yerleşkesi Rektörlük Kavşağı'nda buluşarak yürüyüşlerine başladı. Yol boyunca Yunus Emre Kongre ve Kültür Merkezi önünde toplanan katılımcılar, önce Kur'an-ı Kerim okuyup ardından Türkçe, İngilizce ve Arapça bildiriler okuyarak Filistin'deki insanlık dramına dikkat çekti.

Photo1714714188

Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ) Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan da etkinlikte yer alarak Filistin'deki zulme ses çıkardı ve İsrail'in Gazze'deki soykırımını sert bir dille kınadı. Bakan, batılı devletlerin sessizliğine atıfta bulunarak özgür Filistin'in bir gün mutlaka gerçekleşeceğine inandıklarını vurguladı.

Etkinlik, KSÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Genç'in yaptığı duanın ardından, Filistin'deki son olayları resimlerle yansıtan bir serginin gezilmesiyle son buldu.