Anayasa değişiklik teklifinin önceki gün 5'inci maddesi görüşülürken Meclis'te kavga çıkmıştı. 

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel konuşma yaparken çıkan tartışma kavgaya dönüşmüş, CHP'li milletvekilleri kürsüyü işgal etmiş ve oturuma 5 dakika ara verilmişti. 

Tartışmanın yatışmasıyla birlikte oturuma devam edilmişti.  Oturuma verilen aranın ardından birleşimi açan TBMM Başkanvekili Aydın, milletvekillerinin sözlü tartışmaları arasında, madde üzerinde  şahsı adına konuşması için AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal'a söz  vermişti.

Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, ses sisteminin bozulması nedeniyle görevliler tarafından getirilen  yaka mikrofonuyla kürsüde yaptığı konuşmada herkes tarafından takdir edildi. Mahir Ünal konuşmasını yaparken AK Parti  milletvekilleri etrafında bekledi.

Meclis kürsüsünün kutsal ve dokunulmazlığı olduğunu ifade eden Kahramanmaraş Milletvekili Ünal,  "Bu Meclis demokrasinin merkezidir. Milli iradenin tecelligahı olan bu Meclis  kutsal bir Meclistir. Her birimiz millete karşı sorumluyuz. Bu sorumluluk Anayasa  ve İçtüzükle belirlenmiştir. Anayasa ve İçtüzük dışında hareket etmemiz  beklenemez. Kürsü işgali kabul edilemez" açıklamasında bulundu.