Kahramanmaraş Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hüseyin Karagöz, SGK’da uzatılan yapılandırmaların 25 Kasım’da son bulacağını ve bu fırsatın kaçırılmaması gerektiğini açıkladı.

SGK İl Müdürü KARAGÖZ, yapılandırmadan tüm Kahramanmaraş halkının faydalanmasının menfaatine olacağını duyurdu. 

SGK’dan yapılan açıklamada; Yapılandırılması gereken borçların işveren prim borçları,  BAĞ-KUR sigortalılarının prim borçları, aynı zamanda BAĞ-KUR kapsamındaki sigortalılarımızdan emeklilik şartlarını tamamlamış olup borç nedeni ile emekli olamayanlara Ziraat bankası ile kredi temin edilmiş olup borçlarını ödeme imkânlarını sağlamakta. Emekli olup da ticari faaliyeti devam edenler Şubat 2016’dan önceki SGDP ( Sosyal Güvenlik Destek )  prim borçları, isteğe bağlı ve topluluk prim borçları, İPC (İdari para cezası ) borçlarının yapılandırmasının 25 Kasım 2016 tarihinde sona ereceğinden, vatandaşlarımızın bu fırsatı kaçırmamaları gerektiği ifadelerine yer verildi.

Yapılandırma için vatandaşların İl müdürlüğü ve ilçelerdeki merkez müdürlüklerine şahsen başvurmaları, internetten sgk.gov.tr adresinden e-devlet şifresiyle girerek müracaat etmeleri ya da yapılandırma formunun doldurup iadeli taahhütlü posta ile SGK’ya 25 Kasım’a kadar  göndermeleri gerektiği belirtildi.