Andırın ilçesinin Karapınar, Rifatiye, Akifiye, Altınboğa, Yeşilyurt, Bulgurkaya Köyleri arasında asil bir duruş sergileyen Tırıl Dağı, yaklaşık 1800 m rakıma sahip.

photo1670335891
Kolay geçit vermeyen arazi yapısı flora zenginliğini de korumaktadır. Bir hektarlık alanda yaklaşık olarak 160 çeşit bitki türüne sahip olması ve kokurdanlık, taşlık-kayalık özelliği nedeniyle erişimi kolay olmayan, herkesin rahatlıkla çıkamayacağı bir fiziki yapıda olması, bu dağı farklı kılıyor. Andırın Tırıl Dağı, ülkemizde bakir kalan nadir yerlerdendir.

photo1670335892 (1)

Tepesinde yer alan gözetleme kulesiyle de dikkatleri üzerinde toplayan Tırıl Dağı'na tırmanan dağcılar, bölgenin çok sarp ve kayalıklara kaplı olduğunu, muhteşem gün batımını izlemek için Tırıl Dağı'nın iyi bir rota olduğunu ifade ettiler.
Kahramanmaraş KADAK Başkanı Büşra Tecirli, şunları söyledi: "Bugün kadak ekibi olarak Andırın ilçe sınırlar içerisinde yer alan Tırıl Dağı zirvesindeyiz. Tam 3 saat boyunca hiç durmadan yürüyerek bu muhteşem zirveye geldik. sağımızda Andırın solumuzda Kahramanmaraş arkamızda Osmaniye Kadirli gibi ilçeler yer alıyor. Buradan birçok noktayı kuşbakışı seyrediyoruz burada olduğumuz için çok mutluyuz. Buraya her seferinde değişik ekiplerle geliyoruz amacımız bölgeyi tanıtmak, dünyaya duyurmak.”

photo1670335892 (3)
Etkinliğe katılan Gonca Yağlıca ise, "Tırıl Dağı'ndayız şu anda KADAK dağcılık ekibi ile geldik. Gerçekten çok muhteşem güzel bir dağ ancak parkur tırmanma oldukça zorluydu. Andırın ilçemizde bir andız pekmezi var, bu günlerde tescillendi. Andız Pekmezi yapılacak hammaddeler bu Tırıl Dağı'nda oldukça fazla bulunuyor, onları keşfettik. Çok güzel bitkiler var” dedi.

photo1670335892 (2)photo1670335892 (4)