Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Andırın'ın şehir merkeziyle ulaşımını kolaylaştıran Karasu Grup Yolu üzerindeki 53 yıllık köprüyü yenilemek için çalışmalara başladı. Yaklaşık 10 milyon TL yatırımla inşa edilecek yeni köprü, mevcut yapının yaklaşık 5 katı uzunluğunda ve 2 katı genişliğinde olacak.

Andırın Karasu Köprü8

53 Yıllık Köprü Tarihe Karışıyor

Şehir merkezi ile Andırın arasında alternatif ulaşım sağlayarak mesafeyi yaklaşık 20 kilometre kısaltan Karasu Grup Yolu üzerindeki eski köprü, artan trafik yoğunluğuna cevap veremediği için yenileniyor.

Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı koordinesinde yürütülen proje kapsamında, 53 yıldır hizmet veren eski köprünün yıkım çalışmalarına başlandı.

Andırın Karasu Köprü5

Yeni Köprü Daha Güvenli ve Daha Geniş Olacak

Yaklaşık 10 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğindeki mevcut köprünün yerine yapılacak yeni köprü; 54 metre uzunluğunda, 10 metre genişliğinde ve 6 metre yüksekliğinde olacak.

5 ayaklı olarak inşa edilecek köprü sayesinde iki aracın rahatlıkla karşılıklı geçiş yapabilmesi sağlanırken, sürüş güvenliği ve ulaşım konforu da önemli ölçüde artırılacak.

Andırın Karasu Köprü2

Bölgenin Ulaşım Omurgası Güçlenecek

Karasu Grup Yolu; Ayşepınarı, Sarımollalı, Avgasır, İçmepınarı, Gökgedik, Emirler ve Çukurbaz mahallelerinin ulaşımında kritik rol üstleniyor.

Doğal güzellikleri ve yaylalarıyla yoğun ziyaretçi çeken bölgedeki yeni köprü sayesinde hem mahallelerin şehir merkeziyle bağlantısı güçlenecek hem de turizm hareketliliğine katkı sağlanacak.

Andırın Karasu Köprü7

Kahramanmaraş'ta Zakkum Rüzgârı! KAFUM Tıklım Tıklım Doldu
Kahramanmaraş'ta Zakkum Rüzgârı! KAFUM Tıklım Tıklım Doldu
İçeriği Görüntüle

Mahalle Muhtarlarından Teşekkür

Ayşepınarı Mahalle Muhtarı Ramazan Nergiz, uzun süredir beklenen yatırımın başladığını belirterek yeni köprünün bölge için büyük önem taşıdığını söyledi.

Gökgedik Mahalle Muhtarı Zekeriya Bucak ise eski köprünün iki aracın aynı anda geçmesine uygun olmadığını ifade ederek yeni yatırımla ulaşımın daha güvenli hale geleceğini dile getirdi.

Mahalle sakinleri de yatırımın hem ulaşımı hem de bölgenin ekonomik ve turizm potansiyelini güçlendireceğini belirterek Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.