Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kurban Bayramı boyunca Büyükşehir Belediyesi’ne ait otobüslerin ücretsiz ulaşım hizmeti vereceğini duyurdu. Ancak vatandaşlar zaten şehrin çok az yerine giden çok az sayıdaki Belediye otobüsleri yerine Özel Halk Otobüslerinin de ücretsiz olduğunu düşününce tartışmalar yaşandı.

Haber merkezimize telefonla ve mesajla ulaşan çok sayıda kişi, Özel Halk otobüslerinin de ücretsiz olduğunu düşündüklerini ama bilet basmalarının istendiğini söylediler. Vatandaşlar "Zaten Büyükşehir Belediyesine ait kaç tana Belediye otobüsü var ki. Onlar da şehrin çok büyük bir kısmına ulaşım sağlamıyor. Hepsi de tam mesai çalışmıyor olmalı ki, caddelerde Büyükşehire ait otobüs görmek neredeyse imkansız. Belediye bizim cebimizden Özel halk otobüslerine ayda on binlerce lira destek veriyor. Aldıkları o kadar desteğin hatırına özel halk otobüsleri de 3 gün ücretsiz olsa ne olur" dediler.

Bazı vatandaşlar ise açıklamanın eksik yapıldığını, sanki tüm toplu taşıma araçları ücretsizmiş gibi algı yapıldığını ve vatandşların mağdur edildiğini ifade ettiler.