Ailenin biri engelli olan üç çocuğu bulunan annesi Meftun Dana, depremin ardından oturdukları konutun ağır hasar aldığını ve yıkıldığını belirtti. Ancak TOKİ'den aldıkları konutun evli olan oğluna ait olduğunu iddia eden Dana ailesi, bu nedenle hak sahibi olamadıklarını ifade etti.

Devletten aldıkları barınma ve taşınma ücretlerine rağmen kendilerine konut çıkmadığını vurgulayan aile, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardım talep etti.

Whatsapp Image 2024 03 21 At 3.07.06 Pm (1)

Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı! Kahramanmaraş Depreminde Yıkılan Otelin Duruşmasında Gerginlik Çıktı!

Depremzede Meftun Dana, yaşadıkları durumu şu sözlerle anlattı: "Pazarcık ilçesinde depremzedeyiz, otağ çadırlarında oturuyoruz. Bir engelli oğlum var benim. Depremden önce TOKİ'den bir konut almıştım. Ama benim evim değil oğlumun evi. O yüzden bana hak sahipliği çıkmadı. Evim yıkıldı, biz mağdur durumdayız şimdi. Devletimizden istediğimiz, yıkılan evimizin yerine hak sahipliği istiyorum. Bana bir ev versinler, zor durumdayız.”