Kahramanmaraş’ta çiftçilerin isyani devm ediyor. Ürünlerini sulayamadıklarını ileri süren bir grup çiftçi yetkililerden yardım istedi. 

Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesi Ayvalı bölgesinde tarımsal faaliyet yürüten bir gurup çiftçi, Milli İrade Meydanındaki toplantı sonrası tarlalarını sulayacak su bulamadıkları gerekçesiyle Belediye binasına geldi.

Burada açıklama yapan çiftçiler, kuruyan mahsuller nedeniyle zararda olduklarını, mağduriyet yaşadıklarını belirtip "Bayram bize zehir oldu. Ürünlerimiz tarlada kaldı, zarardayız, bu zararlarımızın karşılanmasını istiyoruz" şeklinde konuştular.

Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Mehmet Çetinkaya belediye önündeki çiftçilerin yanına gelerek, burada bu şekilde toplanarak sonuç alamayacaklarını ifade etti.

Konuyla ilgili sorunun çözülmesi noktasında milletvekillerinden söz alındığını ve bakanlığa giden bir grubun olduğunu da belirten Çetinkaya, "Milletvekillerimiz su verileceği yönünde söz verdi. Sulama birliği konuyla ilgili uğraşıyor. Ben onlarla sürekli görüşüyorum. Büyükşehir Belediyesi'nin suya olan ihtiyacından dolayı su verilmeyecek denildi. Büyükşehir Belediye Başkanı siyasileri ve çiftçiyi tamamen görmezden geldi. Burada çiftçimizin her şeyi, malı canı tarlaya ekmiş olduğu mahsulüdür. Onlar bütün umudunu oraya bağladılar." dedi.

DSİ Genel Müdürlüğü'nün barajı açma kapama yetkiisni Büyükşehir Belediyesine veerdiklerini söylediğini, Büyükşehir Belediyesinin de çiftçiyi mağdur ettiğini söyleyen çiftçiler, Başkan Hayrettin Güngör'ün istifa etmesini istediler.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenen çiftçiler "12 bin dönüm arazimiz kurudu. Mısırlarımızı görseniz ağlarsınız SAyın Cumhurbaşkanım" dediler.