Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'taki depremde yıkılan Sütçü İmam 2 Apartmanı davasıyla ilgili olarak müteahhit Y.D. ve statik proje müellifi M.B. hakkında 22 yıl altışar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. İddianamede, binanın projelendirme, yapım ve iş bitimi süreçlerinde mevzuat hükümlerine uyulmadığı, yapılan incelemeler sonucunda ortaya çıktı. Bilirkişi raporlarına göre, binanın genel durumu incelendiğinde güçlü kiriş zayıf kolon prensibine uyulmadığı, kullanılan malzemelerin standartlara uygun olmadığı, yapı zemininin uygun olmadığı tespit edildi.

1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi? 1 Mayıs Çarşamba Emek ve Dayanışma Günü'nde Okullar Tatil mi?

İddianamede yer alan bilgilere göre, yapı sahipleri ve proje sorumlularının mevzuatın gerektirdiği özeni göstermediği belirtiliyor. Yapılan incelemeler sonucunda, bilinçli taksirle hareket ettikleri iddia edilen Y.D. ve M.B'nin 22 yıl altışar aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep ediliyor. Mahkeme süreci, depremin yol açtığı hasarın sorumlularının yargılanması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Sanıkların suçlamaları reddetmeleri ve dava sürecinin gelişmeye devam etmesi bekleniyor.