Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihli depremlerin ardından hasar gören kağıt fabrikaları, kısa sürede toparlanarak üretime başladı. Merkezden ve çevre illerden toplanan geri dönüşüm esaslı atık kağıtlar, fabrikalarda ekonomiye kazandırılmaya başlandı.

Oluklu Mukavva Ambalaj Üretim Tesisi, depremin etkisiyle zarar görmesine rağmen, hızla ayağa kalkarak üretimine başladı. Fabrikalar, yaklaşık bir aydır üretim yaparak atık kağıttan hem Kahramanmaraş hem de ülke ekonomisine önemli katkı sağlıyor.

photo1704103334 (1)

Kahramanmaraş Kağıt Sanayi, Türkiye'de kağıt ve ambalaj endüstrisinde öncü bir rol oynuyor. 30 yıl önce başlayan üretim yolculuğunu, deprem sonrasında yeni yatırımlarla sürdürüyor. Oluklu mukavva ambalajlarda kullanılan iç ve dış kağıtlar, alçı levha kağıtları, mihver karton ve imitasyon kraft kağıtlar gibi ürünleriyle sektörde öne çıkıyor.

photo1704103334 (2)

Deprem öncesi 450.000 ton yıllık üretim kapasitesine sahip olan sektör, depremin etkisiyle yaklaşık 6 ay boyunca üretim yapamadı. Ancak son 2 aydır üretime geçen sektör, yaklaşık 100.000 ton kağıt üretimi gerçekleştirdi. Fabrikalar tam kapasite çalıştığında, doğadan 15 milyon ton ağacın kesilmesini önleyerek çevre dostu bir üretim modelini destekliyor.

photo1704103334 (3)

Deprem öncesi 30 ülkeye ihracat yapan sektör, deprem sonrasında bu rakamlarda bir gerileme yaşamıştı. Ancak hızla toparlanan fabrikalar, ulusal ve uluslararası pazarlardaki yerini güçlendirerek ekonomiye katkı sağlıyor.

Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar! Merkez Bankasında 818,2 Milyar Liralık Tarihi Zarar!