Kahramanmaraş Edebiyat ve Sanat Derneği (MESDER) ile MADO işbirliğiyle düzenlenen "Deprem ve Yaşam Konulu Ulusal Öykü Yarışması" sona erdi. Ödül töreni, MESDER Başkanı Lütfi Bilir'in açılış konuşmasıyla başladı. Bilir, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz 3 ay içinde Kahramanmaraş Edebiyat Derneği ve MADO işbirliğiyle düzenledikleri "Deprem Öyküleri" adlı yarışmanın ülke genelinde büyük ilgi gördüğünü belirtti. Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından yaklaşık 220 öykü katıldığını ifade etti.

photo1702758606

Ödül töreninde konuşan Jüri Üyesi Ramazan Avcı, depremin yaşandığı günleri öyküler aracılığıyla yeniden yaşadıklarını belirterek, yarışmanın önemine vurgu yaptı. Avcı, öykülerin depremin sosyal, psikolojik ve felsefi etkilerini anlamak için önemli bir kaynak olacağını dile getirdi. MESDER Başkanı Bilir, bu etkinlikle sadece bir yarışma düzenlemekten öte, seçilen öykülerle bir kitap hazırlayarak gelecek nesillere ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.

Kahramanmaraş'ta İlkbaharda Kar Yağışı Tarımı Olumsuz Etkiledi! Kahramanmaraş'ta İlkbaharda Kar Yağışı Tarımı Olumsuz Etkiledi!

Ödül alan eserler arasında birinci olan İbrahim Şaşma'nın "Vatan Neresidir" adlı öyküsü, ikinci Gülşah Demirci'nin "Son Tirat: Büyük K'ayıp" ve üçüncü Yaşar Bayar'ın "Kalbimin Zâl Kabri" adlı öyküleri bulunuyor. Ayrıca, Ali Katkat "Çoklu Yıkılmış Kişilik Bozukluğu" öyküsüyle mansiyon ödülü kazandı. Ödül töreni, yarışmacılara ve jüri üyelerine plaket takdimiyle son buldu.