Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü ziyareti kapsamında, depremzede ailelerle bir araya gelecek ve Kahramanmaraş'taki yeniden imar ve ihya çalışmalarını inceleyecek.

Hatay ve Gaziantep'ten sonra Kahramanmaraş'ı ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı, saat 14.30’da Onikişubat Sezai Karakoç Konferans Salonu’nda Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne de katılacak.

Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybolan Sağlık Çalışanı 15 Ay Sonra Bulundu! Kahramanmaraş'ta Depremde Kaybolan Sağlık Çalışanı 15 Ay Sonra Bulundu!

Kahramanmaraş'ta 8 bin 122'si il ve ilçe merkezinde, bin 167'si kırsalda olmak üzere toplam 9 bin 289 deprem konutu için kura çekilecek.

Toplamda 27 bin 262 deprem konutunun hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor. Ayrıca, 2 ay içinde deprem bölgesindeki illerde 75 bin konutun hak sahiplerine teslim edileceği belirtiliyor.

Deprem bölgesindeki toplam 390 bin hak sahibi için çalışmalar ise aralıksız devam edecek. Erdoğan'ın Kahramanmaraş ziyaretinin ardından Şanlıurfa, Adıyaman ve Elazığ'ı da ziyaret etmesi planlanıyor.