Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler' Kahramanmaraş'ta Reyyan Apartmanı Davası: 'Patlıcan Tarlasına Bina Dikmişler'

Kahramanmaraş'ta, 6 Şubat'ta yaşanan depremlerin ardından zor günler geçiren Bulunmaz ailesi, Umut Konteynerlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Evleri deprem öncesi yangın nedeniyle zarar gören ve ev sahipleri tarafından sokağa atılan aile, 3 yaşındaki Asel'in doğuştan ağızda damağının olmaması nedeniyle özel bakıma ihtiyaç duyuyor.

Sokağa atılan aile, Dulkadiroğlu Kuyumcu Kent civarına kurulan Umut Kent Konteynerlerinde yaşam mücadelesi veriyor. Anne Serap Bulunmaz, eşinin cezaevinde olması nedeniyle hiç kimsesi olmadığını ve 4 kişilik ailenin sadece kendisinin geçimini üstlendiğini belirtti. Ocak ayında yaşadıkları evde yangın çıktığını ve ev sahibinin haberi olmadan tadilat yaptığını ifade eden Serap Bulunmaz, ev sahibinin daha sonra kendilerini deprem sonrasında arayarak evden çıkarmasının ardından ortada kaldıklarını dile getirdi.

Evin içindeki eşyaların hırsızlar tarafından çalındığını söyleyen Bulunmaz, çocuklarıyla birkaç ay çadırda kaldıktan sonra konteynerlere yerleştirildiklerini belirtti. 3 yaşındaki Asel'in doğuştan ağızda damağının olmaması nedeniyle özel bir bakıma ihtiyaç duyduğunu ve 2 kez ameliyat geçirdiğini ifade eden anne Bulunmaz, Asel'in burnunda yaşadığı sorun nedeniyle bir ameliyat daha geçirmesi gerektiğini dile getirdi. Ailenin geçimini tek başına üstlenen Serap Bulunmaz, yaşadıkları zorluklara rağmen umutlarını kaybetmediklerini ve kızı Asel için sağlık sorunlarına çözüm aradıklarını ifade etti.