Kahramanmaraş'ta Akmansoy ve Akdo dahil olmak üzere somun ekmek üretme izni olmadığı halde somun ekmek üreten firmalara kapatma cezası verildiği öğrenildi.

Onikişubat Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçedeki ekmek üretimi yapan ancak ruhsatında ekmek üretim izni olmayan işletmelerle ilgili denetime çıktı.

Önceden yapılan uyarılara rağmen ekmek üretimine devam ettiği belirlenen 8 işletme hakkında kapatma kararı çıktığı bilgisine ulaşıldı.

Kararı uygulamak için işletmeleri gezen Zabıta Ekipleri, esnafın tepkisiyle karşılaştı. 

Kent genelinde pide fırınları ve unlu mamul satışı yapılan işyerleri arasında ayrımcılık yapıldığını iddia eden bir işletmeciyle zabıta arasında sözlü tartışma yaşandı.

İşletmeyi mühürlemek için gelen Onikişubat Zabıta Müdürü Zeynel Abidin Boz'da esnafın tepkisiyle karşılaştı. 

Ruhsatı olmayan işletmelerin kapatılmasına ilişkin kararın uzun zaman önce alındığını ve bunu ötelediklerini belirten Boz, "Biz yardımcı olmak istediğimiz için bunu öteledik. Bugüne kadar bir şey demedik ama verdiğimiz süre bugün doldu. Bazı işletmelere kapatma kararı uygulandı, diğer işletmelere de buraya da uygulanacak." ifadelerini kullandı.

AKDO VE AKMANSOY KAPATILDI MI?

 Onikişubat Zabıta Müdürü Zeynel Abidin Boz'un ifadesine göre şu an itibariyle Akdo ve Amkansoy'un tüm şubelerinin kapatılmış olması gerekiyor.