Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde akıllara durgunluk veren olay şok etkisi yarattı. Bir Gazi Babasının evine ziyarete giden CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan şalterleri kapatarak, telefonun ışığında bir açıklama yaptı.

Yeşilçam filmlerine taş çıkartacak cinsten olayın adresi Elbistan’dı. Planladıkları senaryoyu hayata geçiren CHP Elbistan İlçe Başkanı Tayfun Barış Arslan elektriklerinin kesildiği iddiasıyla Yusuf Kanmaz’ın evine ziyarete gitti. Gazi Babası olduğunu iddia ettiği Kanmaz’la telefonun ışığıyla yaptığı konuşmayı video kaydına alan Arslan, Genel Başkanları Kılıçdaroğlu’nun yaptığı eylemi hatırlatarak milletin sesini duyurmaya çalıştıklarını öne sürdü.

Kömürünün bitmesiyle elektrikli ısıtıcı kullanan Kanmaz’ın 1277 lira gelen elektrik faturasını da paylaşan Arslan’ın tiyatrosu elektrik dağıtım şirketinden edinilen bilgiyle boşa düştü. Elektrik dağıtım şirketinden alınan bilgiye göre ilgili tesisata, yasal prosedür gereği elektrik borcunu hatırlatır ihbarname bırakıldığı, adrese ihbarname bırakıldıktan sonra kesim için geçmesi gereken yasal sürenin 5 iş günü olduğu ve abonenin söz konusu yasal süre içerisinde olduğundan herhangi bir kesim işlemi yapılmadığı aktarıldı. Matematik hesaplamasını yanlış yapan Arslan’ın ise, faturanın üzerindeki son ödeme tarihini öne sürerek enerjinin kesildiğini ve Gazi babası Kanmaz’ın karanlığa mahkûm olduğunu iddia etti. 

Elektrikleri kapatarak yaptığı açıklama ile algı oluşturan Tayfun Barış Arslan’ın bundan sonrası için ise nasıl hareket edeceği merak konusu oldu.