Kahramanmaraş'ta 06.02.2023 tarihinde meydana gelen depremlerin ardından, enkaz altından çıkarılan ve sahipleri tespit edilemeyen 197 adet çelik kasanın içeriği ve açılma süreciyle ilgili bilgiler kamuoyuyla paylaşıldı. Kahramanmaraş Valiliği'nin onayıyla oluşturulan komisyon, çelik kasaların içeriğini belirlemek ve sahiplerini bulmak için çalışmalarını sürdürdü.

Komisyonun yönetiminde, 11.03.4 tarihinde kasaların tamamı açılarak içerikleri incelendi. Bu süreçte yapılan çalışmalarda şu sonuçlar elde edildi:

Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı Hava Trafiği Raporu Açıklandı Kahramanmaraş Havalimanı Nisan Ayı Hava Trafiği Raporu Açıklandı
  • Toplamda 119 adet kasanın boş olduğu belirlendi.
  • 57 adet kasanın içinde değersiz evrak ve eşyalar bulundu.
  • 21 adet kasanın ise çeşitli değerli malzemeler içerdiği tespit edildi.

Açılan kasalardan sahipleri tespit edilen toplam 18 adet kasa ve içeriğindeki malzemeler, sahiplerine teslim edildi. Diğer kasalardan çıkan değerli eşyaların sahiplerine ulaşılması için ise çalışmalar devam etmektedir.

Çelik kasalardan çıkarılan malzemeler arasında altın ziynet eşyaları, para birimleri, silahlar, tarihi eserler ve uyuşturucu madde kullanımında kullanılan haplar bulunduğu ifade edildi. Ayrıca, tespit edilen tarihi eserlerin Kahramanmaraş Müze Müdürlüğü'ne teslim edildiği belirtildi.

Kahramanmaraş Valiliği ve ilgili kurumlar, çelik kasalardan çıkan malzemelerin sahiplerine en kısa sürede ulaşabilmek için titizlikle çalışmalarını sürdürmektedir. Bu süreçte elde edilen bilgilerin, deprem sonrası yaşanan bu özel durumu çözümlemek ve topluma doğru bilgi akışı sağlamak adına önemli olduğu vurgulanmıştır.