Kahramanmaraş'ta depremde yıkılan Ezgi Apartmanı'nın davasında, ikisi tutuklu, biri tutuksuz, ikisi firari toplam 5 sanık yargılanıyor. 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Tekin ve tutuksuz sanık Yakup A. ile müştekiler ve taraf avukatları katıldı. Tutuklu sanık Ertan Danacı ise cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katıldı.

3 Yaşındaki Oğluna Tecavüz Edip Öldüren Baba Yeniden Hakim Karşısına Çıktı! 3 Yaşındaki Oğluna Tecavüz Edip Öldüren Baba Yeniden Hakim Karşısına Çıktı!

Tanık M.C., ifadesinde, eşiyle birlikte 2020 yılında Ezgi Apartmanı'nda daire kiraladıklarını ve detaylı bir tadilat yapmadıklarını belirtti. Diğer tanık M.D., binanın inşa edildiği dönemde Kahramanmaraş Belediyesi'nde mimar olarak çalıştığını ve yapı kullanım izinlerini verdiklerini ifade etti.

Sanık Mehmet Tekin, savunmasında KTÜ'nün sonuçlarında yanıldığını iddia ederken, diğer sanıklar suçlamaları reddetti.

14 Saat süren duruşma sonunda mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Samir Kervancıoğlu ve Mustafa Pekel hakkında kırmızı bülten çıkarılması talebinin reddine ve dosyanın yeni bir bilirkişiye gönderilmesine karar vererek davayı 12 Temmuz’a erteledi.