Kahramanmaraş'ta, Fazilet Apartmanı'nın 6 Şubat'ta meydana gelen depremde yıkılması sonucu 19 kişinin hayatını kaybettiği ve 20 kişinin yaralandığı trajik olayla ilgili dava süreci başladı. Bina faciasına sebep olduğu öne sürülen Akın Yağcı (78) ve eşi Ferihan Yağcı hakkında dava açıldı. Binanın zayıf hale gelmesine neden olduğu iddia edilen usulsüz tadilatları yaptıkları öne sürülen Yağcı çifti firari durumda.

Mahkemeye sunulan deliller ve yapılan incelemeler sonucunda, Fazilet Apartmanı'nın alt katta bulunan fırında gerçekleştirilen imara aykırı tadilatların binanın yıkılmasına sebep olduğu tespit edildi. Binanın müteahhidi olan Mahmut Oktay Hartavi'nin de yapılan incelemelerde asli kusurlu olarak belirlendiği ifade edildi. Bunun üzerine Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı hakkında tutuklama kararı çıkartıldı.

Soda ve Soğuk Kahvelere Zam: Serinletici Lezzetler Artık Cep Yakıyor! Soda ve Soğuk Kahvelere Zam: Serinletici Lezzetler Artık Cep Yakıyor!

Dava sürecinde, yapılan araştırmaların sonucunda 2013 yılında belediyenin fırında yapılan ruhsata aykırı tadilatları tespit ettiği ve gerekli uyarıları yaptığı, ancak bu uyarılara rağmen tadilatların düzeltilmediği ortaya çıktı. Belediyenin verdiği sürenin geçmesine rağmen tadilatların düzeltilmemesi sonucunda binanın yıkıldığı belirtildi.

Dava avukatlarından Musa Eren Bayazıt, davanın ilk duruşmasında, binanın yıkılmasına neden olan usulsüz tadilatların yapı sahibi olan Akın Yağcı ve Ferihan Yağcı'nın bilinçli taksirle değil, olası kastla yargılanması gerektiğini belirtti. Bayazıt, Yağcı çiftinin yaklaşık 250 gündür firar halinde olduğunu ve adalete hesap vermesi için bir an önce bulunmalarını talep etti.

Dava, mayıs ayında Kahramanmaraş 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Facia sonucu yaşamını yitirenlerin yakınları, adalete hesap sormak ve yaşanan bu trajik olayın sorumlularının cezalandırılmasını sağlamak için mücadelelerini sürdürüyor.