Kahramanmaraş’ta 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla anma programı düzenlendi. Atatürk Meydanı’nda çelenk sunumuyla başlayan program, şehitlik ziyareti ve şehit-gazi aileleriyle gerçekleştirilen buluşmayla devam etti.
19 Eylül Gaziler Günü kapsamında Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen programda gaziler, şehit yakınları, kent protokolü ve vatandaşlar bir araya geldi.
Anma programının ilk adresi Atatürk Meydanı oldu. Burada gerçekleştirilen çelenk sunumunun ardından şehitlikler ziyaret edildi.

Şehitlikte Kur'an-ı Kerim okundu
Şehitlik ziyaretinde Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi, şehitler için dualar edildi.
Anma programı daha sonra Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde devam etti. Burada şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelindi.
Programa Vali Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici ve İrfan Karatutlu, 2. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hakan Kan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Sadık Gülecen, Dulkadiroğlu Kaymakamı Hicabi Aytemur ve Onikişubat Kaymakamı Salih Çiğdem katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, AK Parti İl Başkanı Muhammed Burak Gül, MHP İl Başkanı Mansur Metehan, gaziler ve vatandaşlar da programda yer aldı.

Şehit ve gazi aileleriyle buluştular
Şehitlik ziyaretinin ardından Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde şehit ve gazi aileleriyle bir araya gelindi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel burada yaptığı açıklamada, gazilerin vatan ve bayrak uğruna gösterdikleri fedakârlığın unutulmayacağını ifade etti.

Görgel: Minnet borcumuzu unutmayacağız
Gazilerin milletin gönlünde özel bir yere sahip olduğunu belirten Görgel, “Şanlı tarihimizin her döneminde, vatanı ve bayrağı için hiçbir tereddüt göstermeden mücadele eden gazilerimiz; milletimizin gönlünde daima müstesna bir yere sahiptir” dedi.

Gazilerin cesareti, fedakârlığı ve vatan sevgisine vurgu yapan Görgel, Büyükşehir Belediyesi olarak şehit ve gazi ailelerinin yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.
Next
