ahramanmaraş'ta halk ekmeğe zam geldi. Göreve geldiği günden bugüne kadar zam yapma konusunda sınırları aşan ve durdurulamayan Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör 200 gram somun ekmeği 2 liradan 2,5 liraya çıkardı. 

Başkan Hayrettin Güngör daha önce 1 lira 60 kuruştan satılan halk ekmeği 2 liraya yükseltmiş ve halk ekmeği İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye başkanı Mansur Yavaş'tan daha pahalı satmaya başlamıştı.

Ancak bu kadarla yetinmeyen Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör şok bir kararla 2 liradan satılan halk ekmeği 2,5 liraya yükseltti. Böylece ekmeğe %25 zam yapan Hayrettin Güngör halk ekmeği İstanbul ve Ankara'dan %56 daha pahalı satmaya başladı.

İstanbul ve Ankara'da 250 gram Halk ekmek 2 liradan satılırken Kahramanmaraş'ta ise 200 gram Halk ekmek 2,5 liradan satılıyor. İstanbul ve Ankara'ya göre Kahramanmaraş'ta satılan halk ekmeğin 1 lira 60 kuruş olması gerekiyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye başkanı Hayrettin Güngör vatandaşların ekonomik sıkıntı çektiği şu günlerde vatandaşın yanında olmak yerine vatandaşa bir darbe de kendisi vurmuş oldu. Başkan Güngör yaptığı bu zamla birlikte CHP'li İstanbul ve Ankara belediyelerinden %56 daha pahalı Halk ekmek satarak vatandaşını ekmeğe muhtaç hale getirdi.

Başkan Güngör'ün Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'tan aynı fiyattan ekmek satmak için fiyatı 2,5 liraya yükseltmesi değil 1 lira 60 kuruşa indirmesi gerekiyor.