Kahramanmaraş’ta yenidoğan yoğun bakım ünitesinde tedavi gören bir bebeğin, görevli sağlık personeli tarafından fiziksel şiddete maruz bırakıldığı kamera kayıtları, bilirkişi raporları ve resmi sağlık belgeleriyle kesin olarak ortaya kondu. Yaşanan olayın ardından bebekte kalıcı nörolojik hasar gelişti.

Hastane içi denetimler sırasında güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesiyle, bebeğin başına ve vücuduna yönelik fiziksel müdahalelerin açıkça görüldüğü tespit edildi. Görüntüler, adli dosyaya delil olarak girdi.

Çağlayancerit’te 854 Milyon TL’lik Yatırımlar Açılıyor
Çağlayancerit’te 854 Milyon TL’lik Yatırımlar Açılıyor
İçeriği Görüntüle

Resmi bilirkişi raporlarında; bebeğin maruz kaldığı darp sonucu kemik kırığı oluştuğu, kırığın zamanında fark edilmediği ve bu ihmaller zincirinin epilepsi ve serebral palsi gelişimine doğrudan neden olduğu net şekilde belirtildi. Sağlık kurulu raporları, bebeğin engel durumunun doğuştan olmadığını, hastanede yaşanan şiddet ve ihmal süreciyle meydana geldiğini belgeledi.

Olayla ilgili adli ve idari süreç devam ederken, sorumlular hakkında yargılama süreci tüm delilleriyle sürdürülüyor.