Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki Asrın felaketi olarak adlandırılan depremlerin ardından Hak-İş İl Başkanlığı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından Depremzede üyelere Psikologlar tarafından destek verilecek.
Hak-İş İl Başkanlığı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanlığı tarafından Necip Fazıl Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen Konferans eğitiminde deprem sonrası yeniden sosyal hayata dönüş, deprem travmasının ortaya çıkarabileceği psikolojik uyumsuzlukların önlenmesi, birey, aile ve toplum düzeyinde ilişkilerin geliştirilmesi ile depremzedelerin ihtiyaçlarını belirleme adına grup koçluğu çalışmaları yürütülüyor. Eğitim esnasında ise Çocuklara ise Çocuk oyunu parkuru açılarak çocuklara oyun eğitimi verildi.

Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz! Elbistan'da Dar Gelirli Çiftlere Düğün Salonu Ücretsiz!

Konferans’ın ana temasında ise özetle Psikologlar; “Asrın Felaketi üstünden zaman geçtiğinde, yaralar sarıldığında ya da insanlar günlük yaşantısına geri döndüğünde travmalar ve korkular ortaya çıkabilir. Özellikle de depremden etkilenen çocuklar için yaşanan bu olay hayat boyu büyük bir travma oluşturabilir. Bizde Hak-İş / Hizmet-İş Sendikası genel merkezi olarak psikolog arkadaşlarla bunu düşünerek depremzede üyelerimize ücretsiz psikolojik destek vereceğiz” denildi.

photo1699447379 (1)
DAĞ: TRAVMAYI AŞMAK İÇİN PSİKOLOJİK DESTEK ŞART
Program öncesi konuşan ve üyelere birlik beraberliğin önemini anlatan Hak-İş İl Başkanı, Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Mehmet Akif Dağ; “Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve bölgedeki 11 ili etkileyen depremler, maddi olduğu kadar manevi yıkıma da sebep oldu. Depremde yakınlarını kaybeden, evleri yıkılan ya da yaşadıkları şehirlerden ayrılmak zorunda kalan çok sayıda depremzede üyemiz bulunmaktadır. Depremzedelerimizin yaşadıkları bu travma ile başa çıkmalarını sağlamak için ciddi bir tedavi süreci gerekiyor. Biz Hak-İş/ Hizmet-İş Sendikası olarak depremlerin psikolojik olarak açtığı yaraları tedavi etmek amacıyla, üyelerimizin psikolojilerini düzenlemek için konferanslar ve Genel merkezimizin psikologları ile ücretsiz üyelerimize psikolojik destek vermeye çalışıyoruz” dedi.