Kahramanmaraş’ta kaçakçılık faaliyetlerini önlemek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında KOM ekipleri, 27 Kasım’da Afşin, Elbistan ve merkez ilçelerde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Baskınlarda yapılan aramalarda 1.122 paket gümrük kaçağı sigara, 188 kutu bandrolsüz makaron ve 9 kilo 260 gram nargile tütünü ele geçirildi.

Ardından 03 Aralık’ta Türkiye genelinde yapılan geniş kapsamlı operasyonların Kahramanmaraş ayağında da kaçak içki üretimi ve satışıyla bağlantılı olduğu değerlendirilen adreslerde arama yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda 15 litre etil alkol ve 12 litre viski bulundu.

Operasyonlarda gözaltına alınan 4 kişi, Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında adliyeye sevk edildi. Emniyet kaynakları, kent genelinde kaçakçılık faaliyetlerine karşı mücadelenin hız kesmeden devam edeceğini belirtti.




