Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde bu yıl 48’incisi gerçekleştirilen Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali, geleneksel sporun heyecanını bir kez daha ilçeye taşıdı. Türkiye’nin farklı bölgelerinden gelen 640 pehlivan, dereceye girebilmek için Ergün Ertekin Çim Güreş Sahası’nda kıyasıya mücadele etti.
Türkiye Geleneksel Güreş Federasyonu, Afşin Kaymakamlığı ve Afşin Belediyesi iş birliğinde düzenlenen festival, vatandaşlardan yoğun ilgi gördü. Gün boyunca devam eden müsabakalarda sporcular güç, teknik ve dayanıklılıklarını ortaya koyarken, tribünlerde yer alan yüzlerce güreşsever de pehlivanlara alkış ve tezahüratlarla destek verdi.
Afşin’de Geleneksel Güreşe Büyük İlgi
Karakucak güreşlerinin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla düzenlenen organizasyon, hem spor hem de kültürel miras açısından önemli bir buluşmaya sahne oldu.
Festivalde dereceye giren sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi. Başarılı pehlivanlar, ortaya koydukları performansla izleyicilerden büyük beğeni topladı.
Festivale Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Ömer Oruç Bilal Debgici, Mehmet Şahin ve İrfan Karatutlu, Afşin Kaymakamı Abdullah Arslantürk, Afşin Belediye Başkanı Koray Kıraç ile ilçe protokolü katıldı.

Görgel: “Bu Mirası Geleceğe Taşıyacağız”
Festivalde konuşan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, karakucak güreşlerinin geçmişten bugüne taşınan önemli bir kültürel değer olduğunu vurguladı.
Afşin’de 640 pehlivanın mücadele ettiği organizasyondan duyduğu memnuniyeti dile getiren Görgel, tüm sporcuları tebrik etti. Karakucak güreşlerinin yalnızca bir spor dalı olmadığını belirten Görgel, bu geleneğin genç kuşaklara aktarılmasının büyük önem taşıdığını ifade etti.
Görgel, organizasyonun düzenlenmesinde emeği bulunan Afşin Belediyesi, kurumlar, sporcular ve vatandaşlara teşekkür etti.
Next




