KASKİ Personel A.Ş. Kahramanmaraş genelinde farklı görevlerde çalıştırılmak üzere 37 personel alımı gerçekleştiriyor. Daimi ve geçici kadrolardan oluşan ilanda başvurular için son gün 30 Eylül olarak açıklandı.
Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Personel A.Ş., bünyesinde görevlendirilmek üzere yeni personel alımı ilanı yayımladı.
Toplam 37 kişinin istihdam edileceği alım kapsamında 31 daimi işçi ve 6 geçici işçi kadrosu bulunuyor. İlan kapsamında Kahramanmaraş'ın çeşitli ilçelerindeki şube müdürlükleri ile merkez birimlerinde farklı görevlerde personel istihdam edilecek.
Başvurular KASKİ Genel Müdürlüğünde yapılıyor
KASKİ personel alımı için başvurular 29-30 Eylül 2026 tarihlerinde kabul ediliyor.
Başvuru yapmak isteyen adayların işlemlerini şahsen gerçekleştirmesi gerekiyor. Başvurular, KASKİ Genel Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren KASKİ Personel A.Ş. bürosunda alınacak.
Adres: Yavuz Selim Mahallesi Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı KASKİ Genel Müdürlüğü Site No: 79, Dulkadiroğlu/Kahramanmaraş.
Başvurular 08.00-17.00 saatleri arasında yapılabilecek.
Kurum tarafından yayımlanan ilanda çalışma sisteminin haftalık 45 saat ve vardiyalı olarak uygulanacağı bilgisi de yer aldı.
37 kişilik alımda hangi meslekler bulunuyor?
KASKİ'nin ilanında farklı meslek grupları için kadrolar oluşturuldu.
Şube müdürlüklerine yapılacak alımlarda ağırlıklı olarak kanal ve ızgara işçisi ile vidanjör şoförü pozisyonları dikkat çekiyor.
Afşin'de ayrıca su arıza işçisi; Nurhak'ta büro memuru; Pazarcık'ta kamyon şoförü; Türkoğlu'nda ise kamyon şoförü kadroları bulunuyor.
Kanalizasyon Şube Müdürlüğü bünyesinde 3 vidanjör şoförü ve 2 kanal ve ızgara işçisi istihdam edilecek.
İçme Suyu Şube Müdürlüğünde kamyon şoförü görevlendirilirken, geçici işçi kadrolarında 5 kazıcı ve yükleyici operatörü ile 1 ekskavatör operatörü alınacak.
KASKİ'nin merkez birimleri arasında yer alan Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürlüğü için ise sosyal medya yöneticisi ve montajcı (kurgucu) kadroları açıldı.
İlçelere göre personel dağılımı
İlanda yer alan kadrolar ilçelere göre farklılık gösteriyor.
Afşin: Kanal ve ızgara işçisi, su arıza işçisi, vidanjör şoförü.
Andırın: Kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü.
Çağlayancerit: Kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü.
Ekinözü: Kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü.
Göksun: Kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü.
Nurhak: Büro memuru, kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü.
Pazarcık: Kanal ve ızgara işçisi, vidanjör şoförü, kamyon şoförü.
Türkoğlu: Kamyon şoförü, vidanjör şoförü, kanal ve ızgara işçisi.
Kanalizasyon Şube Müdürlüğünde ise 3 vidanjör şoförü ve 2 kanal ve ızgara işçisi için kadro bulunuyor.
Adaylarda hangi şartlar aranıyor?
KASKİ Personel A.Ş. ilanında adayların Kahramanmaraş nüfusuna kayıtlı olması ve başvuru yapılan görev yerinde ikamet ettiğini belgeleyebilmesi şartı yer alıyor.
Adayların vardiyalı çalışmaya engel sağlık sorununun bulunmaması ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması gerekiyor.
Şoför ve operatör adaylarında ise ilgili pozisyona uygun sürücü belgesi veya operatörlük belgesi ile psikoteknik raporu gibi özel belgeler aranıyor.
Sürücü belgesine alkol ya da uyuşturucu madde nedeniyle işlem yapılmamış olması da şartlar arasında bulunuyor.
Şoförler için deneyim şartı dikkat çekiyor
Kamyon ve vidanjör şoförü kadrolarına başvuracak adayların en az 3 yıllık iş deneyimine sahip olması gerekiyor.
İlanda yeterli başvuru olmaması halinde adayların sahip olduğu deneyim sürelerinin dikkate alınabileceği ifade edildi.
Ayrıca daha önce aynı unvanda kamu kurumu veya alt yüklenici bünyesinde en az iki dönem geçici iş sözleşmesiyle çalışanların bu deneyimlerini barkodlu SGK hizmet dökümü ve onaylı iş deneyim belgesiyle belgelemeleri gerekiyor.
Başvuru belgeleri neler?
Adayların başvuru sırasında kimlik belgesi, ikametgâh belgesi ve sabıka kaydının yanı sıra barkodlu SGK hizmet belgesini sunması gerekiyor.
Şoför ve operatör kadrolarında sürücü veya operatörlük belgesi, psikoteknik raporu ve pozisyona göre gerekli diğer mesleki belgeler de istenecek.
Sınav yapılabilecek
Başvuru koşullarını sağlayan adaylar kurum tarafından değerlendirilecek.
KASKİ Personel A.Ş. tarafından yayımlanan ilanda, kurum bünyesinde geçici olarak çalışanlar ile daha önceki sınavlarda başarılı olup yedek listede bulunan adaylara öncelik tanınabileceği belirtildi.
Kurum gerekli görürse adaylar sözlü ve/veya uygulamalı sınava tabi tutulabilecek.
KASKİ'nin 37 kişilik personel alımı için başvuruların 30 Eylül 2026 günü saat 17.00'ye kadar yapılması gerekiyor.
Next



