Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 6 Şubat 2023 depremlerinin ardından kentte yürütülen yıkım, konut üretimi, sosyal destek ve normalleşme sürecine ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Ünlüer, yıkım çalışmalarında sona gelindiğini, konteyner kentlerin büyük ölçüde kapatıldığını ve kalıcı konut teslimatlarının hızlandığını söyledi.

Whatsapp Image 2026 02 02 At 13.42.38 (1)

Kahramanmaraş İçin Turuncu Alarm Verildi
Kahramanmaraş İçin Turuncu Alarm Verildi
İçeriği Görüntüle

Vali Ünlüer, kent genelinde 53 bin 945 yapının depremden etkilendiğini belirterek, yıkık, acil yıkılacak ve ağır hasarlı binaların büyük bölümünün ortadan kaldırıldığını açıkladı. Ağır hasarlı binaların yıkımında yüzde 93 seviyesine ulaşıldığını vurgulayan Ünlüer, hukuki süreci devam eden ve tescilli yapılar dışında çalışmaların tamamlanma aşamasına geldiğini ifade etti.

Whatsapp Image 2026 02 02 At 13.42.38

Afetzedelere Milyarlarca Liralık Destek

Depremzedelere yönelik sosyal desteklere de değinen Ünlüer, psikososyal hizmetlerden ayni yardımlara, kira ve taşınma desteklerinden Esen Kart ödemelerine kadar yaklaşık 12 milyar TL nakdi destek sağlandığını aktardı. Tarım ve hayvancılık alanında ise 3 milyar TL’yi aşan destek verildiğini kaydetti.

Whatsapp Image 2026 02 02 At 13.42.39

Konteyner Kentler Kaldırılıyor

Geçici barınma sürecinde önemli bir aşamaya gelindiğini belirten Ünlüer, 55 konteyner kentin 37’sinin tamamen kapatıldığını, temmuz ayına kadar Kahramanmaraş’ın konteyner kentlerden tamamen arındırılmasının hedeflendiğini söyledi.