6 Şubat felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta hasar tespit çalışmaları sonrasında ağır hasarlı binaların yıkımı devam ederken, evsiz kalan depremzedeler konteyner kentlere yerleştirildi. Orta hasarlı binaların durumu ise yaklaşık 10 aydır belirsizliğini koruyor.

Sadece bir çekiçle yapılan hasar tespitlerinin bilimsel olmadığını ve yeniden incelenmesini talep ettiklerini ifade eden vatandaşlar, Orta Hasarlı Bina Mağdurları Platformu’nu kurarak yetkililere sesini duyurmaya çalışıyor.

Kahramanmaraş Pazar Sabahı Depremle Uyandı! Kahramanmaraş Pazar Sabahı Depremle Uyandı!

Orta hasar durumunun kesinleşmesi durumunda kış gelmeden binalarını güçlendirip evlerine geçmek isteyen depremzedeler, çözüme ulaşmak için eylemlerine devam ediyor.

Bugün Çevre, Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğü önünde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, bir takım görüşmeler için Kahramanmaraş’ı ziyaret eden Bakan Mehmet Özhaseki’yi ‘BAKAN BURAYA’ sloganlarıyla İl Müdürlüğü’ne davet etti. Saatlerce bakan Özhaseki’nin gelip açıklama yapmasını bekleyen vatandaşlar, en sonunda ‘BAKAN İSTİFA’ sloganlarıyla isyan etti.

 HABER: DİLEK NUR