Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi’nde mücadele eden Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Spor Kipaş İstiklal Basketbol, 4. hafta maçında Keçiören Belediyesi Bağlum karşısında sahadan galibiyetle ayrıldı. Merkez Spor Salonu’ndaki mücadeleyi 85-72 kazanan Kahramanmaraş ekibi, puanını 7’ye çıkardı.

Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Kahramanmaraş’ın spor alanında daha güçlü bir şehir haline gelmesi için çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, farklı branşlara yönelik yatırımlarını da devam ettiriyor. Bu çalışmaların önemli temsilcilerinden Kipaş İstiklal Basketbol, Türkiye Basketbol Ligi’nde zirve mücadelesini sürdürüyor.

+Kipaş İstiklal Basketbol (9)

Kipaş İstiklal’den Maç Boyunca Kontrol

Merkez Spor Salonu’nda taraftarının desteğiyle karşılaşmaya başlayan Potanın Aslanları, ilk dakikalardan itibaren oyunun kontrolünü eline aldı. Kahramanmaraş temsilcisi ilk çeyreği 27-17 önde tamamladı.

İkinci periyotta da skor üstünlüğünü rakibine kaptırmayan ev sahibi ekip, ilk yarıyı 44-33 önde kapattı. Üçüncü çeyrekte 20 sayı üreten Kipaş İstiklal Basketbol, son bölüme 64-51 üstünlükle girdi.

Maçın final periyodunda da farkı korumayı başaran Kahramanmaraş temsilcisi, parkeden 85-72 galip ayrıldı.

Kipaş İstiklal Basketbol (1)

Ligin geride kalan 4 haftasında 3 galibiyet elde eden Kipaş İstiklal Basketbol, aldığı tek mağlubiyetin ardından yeniden galibiyet serisine yönelerek puanını 7’ye yükseltti ve zirve yarışındaki takibini sürdürdü.

Kahramanmaraş’ta Potada Büyük Heyecan: 3x3 Turnuvasında Şampiyonlar Belli Oldu
Kahramanmaraş’ta Potada Büyük Heyecan: 3x3 Turnuvasında Şampiyonlar Belli Oldu
İçeriği Görüntüle

Kırmızı-beyazlı ekipte Brandon Miguel Jefferson 19 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olurken, Keçiören Belediyesi Bağlum’da Kahlil Dukes ve Eric Buckner 20’şer sayıyla oynadı.

Kipaş İstiklal Basketbol (6)

Kahramanmaraş’ta Basketbol Heyecanı Büyüyor

Karşılaşmayı tribünden takip eden taraftarlar, salondaki atmosferden duydukları memnuniyeti dile getirdi. Mehmet Emin Başkurt, kentte basketbola yönelik ilginin giderek arttığını belirterek takımın Süper Lig ve Avrupa hedeflerine ulaşmasını istedi.

Hasan Kılıçkaya da takımın sezon sonunda şampiyon olmasını arzuladıklarını ifade ederek her karşılaşmada Kipaş İstiklal Basketbol’a destek vermeye devam edeceklerini söyledi.