Türkiye'nin en büyük yerel haber sitesi Haber46 Genel Yayın Yönetmeni Furkan Çam, Kahramanmaraş'ta Sağlık Camiasının korona virüs ile mücadelesini köşesine taşıdı...

Ne kadar gurur duysak az kalır! 

Kahramanmaraş'ta Sağlık camiasının ağabeyi ve hizmetkarı İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz ile ne kadar gurur duysak az kalır.

Destek Hizmetleri Başkanı İbrahim Palabıyık, Uzm. Dr. Vehbi ŞİRİKÇİ, Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Cahit Sayın ve tüm sağlık çalışanları dahil olmak üzere muhteşem bir ekip ile koardineli bir şekilde yeni tip korona virüsüne karşı tüm önlemleri alarak mücadelelerine devam ediyorlar.

Şahsen, Kahramanmaraş'ta bir kısım vatandaşın yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele servisindeki sağlık çalışanlarına ayıp ettiğini düşünüyorum.

Şehrin tüm noktalarında korona virüs tedbirlerine uyulması çağrısı yapılırken, hala virüsü ve çevresini önemsemeyen bir kısım vatandaşımız mevcut;

Başta İl Sağlık Müdürümüz Ali Nuri Öksüz olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımız aile özlemlerini bir kenara bırakıp, fedakarca hastalara 'nefes' olmaya çalışıyor.

Neredeyse hergün sağlık çalışanlarını ziyaret eden İl Sağlık Müdürümüz ve ekibi, yalnız olmadıklarını hissettiriyor.

Pandemi servisinde önlüklerinin üzerine tulum giyen, üst üste üç maske ile koruyucu siperlik takan sağlıkçılar, serviste hastaların tedavisinin yanı sıra yaşlı veya yatalak olanlarını yemeğini yediriyor, kıyametlerini değiştirmelerine yardımcı oluyor.

Ailelerinin ihtiyaçlarını evlerinin kapısına kadar bırakan sağlık çalışanları, onlara temas etmeden uzaktan da olsa hasret gideriyor.

Saatlerce taktıkları maskelerin altında nefes almakta bile güçlük çeken sağlıkçılar, her hastayı ailesi olarak benimsiyor, özveriyle çalışmaya devam ediyor.

Kahramanmaraş'ta İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri ve sağlık çalışanları Kovid-19 ile mücadelede fedakarlıklarıyla anılacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de korona virüsü salgınıyla alakalı yaptığı açıklamada 2 gün üst üste Kahramanmaraş'ı uyardı. 

Yüzde 25 oranında vaka sayıları artarken, Kahramanmaraş halkı sağlık çalışanlarının çığlığını neden duymuyor?

Tüm hemşehrilerimizi uyarıyorum, korona virüs tedbirlerine lütfen harfiyen uyulım! Bizlerde sağlık çalışanlarımız ile birlikte korona virüsüne karşı mücadelemizi yapalım.

İl Sağlık Müdürü Ali Nuri Öksüz bey ve ekibi başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarına korona virüs ile mücadelesinden dolayı Haber46 ailesi olarak teşekkür ediyoruz.