Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 43 kişinin yaşamını yitirdiği Said Bey Sitesi davasının ilk duruşması 1 Aralık Cuma günü gerçekleşti.

Kahramanmaraş 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yaklaşık 13 saat süren duruşmada, sanıklar birçok suçlamayı reddederken, kayıp yakınlarının tepkisiyle karşılaştı.

Bazı aile üyelerinin fenalık geçirdiği duruşmada, tanıkların dinlenmesi ertelendi. Bugün açıklanacak ara karar öncesinde tutuksuz sanıkların duruşması devam edecek.

Bilim İnsanları Araştırdı: Yoğun Kar ve Yağmur Depremlere Neden Olabiliyor! Bilim İnsanları Araştırdı: Yoğun Kar ve Yağmur Depremlere Neden Olabiliyor!

Tutuksuz sanıkların serbest yargılanmasına karar verilirken, müteahhit ve diğer şüphelilerin tutuklu yargılanmasına karar verildi. Davanın avukatlarından Zübeyir Boztemir, sanıkların savunmalarıyla, binanın kaçak yapıldığı iddialarını doğruladıklarını belirtti. Boztemir, "Sanıklar kendilerince bir savunma yapsalar da aynı zamanda bizim ‘Bina kaçak yapıldı ve buna göz yumuldu’ tezimizi doğrulamış oldular" ifadelerini kullandı.