Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi suya son 8 ayda yüzde 83 zam yaptı. Büyükiehir Belediyesi'nin sadece 8 ayda yıllık enflasyondan fazla zam yapması vatandaşın tepkisine neden olurken bu defa da kademeye göre yapılan zamlar vatandaşı üzdü.  tondan fazla kullananlar çok daha fazla fatur öedeyecek.

Kahramanmaraş'ta 2021 yılı Aralık ayında suyun tonu 3,15 TL'den satılıyordu. Hayrettin Güngör başkanlığındaki Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi suya son 8 ayda yüzde 83 zam yaparken Ağustos ayı itibariyle suyun tonunu 5,77 TL'ye yükseltti.

Ancak Kahramanmaraş'ta 15 tona kadar kullanılan su için 5,77 TL lınırken 15-30 ton arası kullanımlarda bu fiyatın yüzde 50'si alınıyor. Ayda 30 tondan fazla kullananlar ise yüzde 75 daha fazla ödeyecek.

Özellikle yaz döneminde havanın sıcak olduğu dönemlerde abonelerin çok önemli bir kısmı 15 tondan fazla su kullanıyor. Bu da şehrin büyük kısmında abonelerin yapılan yüzde 83 zammın yanında yüzde 50 ya da yüzde 75 daha pahalıya kullanmasına neden oluyor. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, gelen tüm tepkilere rağmen geri adım atmıyor ve her ay uygulanan zamdan vazgeçmiyor.

Vatandşlar, "Ak Parti'ye 20 yıldır en büyük desteği vermenin cezasını mı çektiriyorsunuz?" diye soruyor. Özellikle Ak Parti seçmeni İl Bşkanı Fırat Görgel ve milletvekillerinden destek bekliyor.