Depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta, devletten aldıkları desteklerle makinelerini yenileyen üreticiler, açık havada cips tarhana üretimine geçti.

Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu, Hekimlerin Karşılaştığı Sorunlara Dikkat Çekti! Kahramanmaraş Milletvekili Karatutlu, Hekimlerin Karşılaştığı Sorunlara Dikkat Çekti!

Whatsapp Image 2024 04 04 At 1.09.17 Pm (1)

Maraş cipsi olarak da bilinen tarhana, aroma ve katkı maddesi kullanılmadan, yoğurt, dövme, su ve baharatlar kullanılarak tamamen doğal ve dayanıklı bir şekilde üretiliyor. Üreticiler, hem yurt içinden hem de yurt dışından gelen yoğun talepleri karşılamak için özel üretim yapıyorlar. Cips tarhananın kilosunu 300 liradan, firik tarhanayı ise 200 liradan satışa sunan üreticiler, ihracat sezonunda Kanada başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesine de ürünlerini ihraç ediyorlar.

Tarhana üreticisi Yılmaz Terliksiz, özellikle Avrupa'da yaşayan gurbetçilerin bayramda cips tarhana taleplerini karşılamakta zorlandıklarını belirtti. Normalde tarhana sezonunun Mayıs ayında olduğunu ancak Ramazan Bayramı'na özel cips tarhana ürettiklerini söyleyen Terliksiz, ürünlerinin içeriğinde yoğurt, dövme ve kekik gibi doğal malzemelerin bulunduğunu vurguladı.

Whatsapp Image 2024 04 04 At 1.09.17 Pm

Bu özel üretimle birlikte Kahramanmaraş'ta tarhana üreticileri, hem yerel ekonomiye katkı sağlıyor hem de geleneksel lezzetlerini modern tüketiciye sunmaya devam ediyorlar.