6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler, kentte telefon iletişiminde kesintiye neden oldu. 
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, 6 Şubat günü yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş'taki deprem nedeniyle tüm GSM operatörlerinin kapasite arttırarak kapanan telefon hatlarının açıldığını bildirdi. Ancak bu konuda yapılan çalışmalar yetersiz kaldı. Depremin ilk iki günü şehrin birçok noktasında telefon operatörleri kullanılamadı. 

Konuyla ilgili olarak uzmanlar, deprem gibi felaketler sonrası ister istemez herkesin telefona sarıldığını ve böyle olunca 100 kişilik baz istasyonuna 1000 kişi aynı anda bağlanınca baz istasyonunun yoğunluktan hizmet veremez hale geldiğini ifade ediyor. Deprem günü ve ilk haftası yaşanan şebeke sorunlarının çözümü için seyyar istasyonların kurulması geçici çözüm oldu. 

Kahramanmaraş’ta depremin üzerinden 5 ay geçmesine rağmen halen şehrin birçok bölgesinde şebeke sorunu yaşanıyor. Telefon hatları görüşmeler sırasında kesilebiliyor veya hat düşmeyebiliyor.  
Vatandaşlar en çok da kapalı alanlara girdiklerinde, evlerinin veya iş yerlerinin bir odasından diğer odasına geçerken dahi telefon hatlarının kesildiğini, sorunun çözümü için yetkililerin harekete geçmesini beklediklerini ifade ediyor.