Kahramanmaraş'ta HES Kodu olmayanların Belediye otobüslerini ve Özel Halk otobüslerini kullanabildikleri ile ilgili ortaya atılan iddia pes artık dedirtti. Haber46 tarafından yapılan araştırmada iddianın doğru olduğu ve isteyen herkesin HES kodu olmadan toplu taşıma araçlarını kullanabildikleri öğrenildi.

Toplu Taşıma araçlarını kullanmak için Kahramankart ile HES kodlarının eşleştirilmesi gerekiyor. Halk otobüsleri Kahramankartı okuttuklarında eğer HES kodları eşleştirilmemişse kişiyi otobüse almıyorlar. Amaç kovid-19 pozitif testi olanların ve temaslı olanların toplu ulaşım araçlarını kullanmasının önüne geçmek. 

Ancak Halk otobüslerinde akıl almaz bir uygulama ile isteyen herkesin HES kodu olmadan yolculuk yapmaları sağlanıyor. Durum aynen şöyle:

"Halk otobüsüne bindiniz. Kahramankartınızı okuttunuz ve HES kodu olmadığı görüldü. Şoför otobüse binemeyeceğinizi söylüyor. Kartınızı cebinize koyuyorsunuz ve 10 TL uzatıp, 2 binimlik kart alıyorsunuz. Aldığınız bu kartı okutup yolculuğa devam ediyorsunuz... Ya da HES kodunuz yoksa otobüse binip hiç Kahramankartınızı okutmadan doğrudan 2 binimlik kart alıyor ve yolculuk yapabiliyorsunuz"

Yani bu uygulama ile isteyen herkesin, HES kodu olmadan toplu taşıma araçlarını kullanması sağlanıyor. HES Kodu olmayanlar 10 TL verip 2 binişlik kart alınca risk ortadan kalkıyor mu? Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesş'nin konuyla ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz.