Kahramanmaraş’ta Sütçü İmam Üniversitesi ile Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörlüğü ortaklaşa Kudüs Yürüyüşü düzenledi. Gazze için tekbirler getirip dualar eden rektörlük, öğrenciler ve akademisyenler, yaklaşık 3 kilometre KSÜ’den Gazze’ye Selam yürüyüşü gerçekleştirdi.

photo1703611021

Etkinliğe her iki üniversitenin rektörleri, akademisyenler, TÜGVA ve öğrenciler katıldı. Yürüyüş boyunca birkaç önce 12 askerimizi şehit eden PKK terörü ile İsrail’in yaptığı soykırım lanetlendi.

photo1703611021 (1)
Yürüyüş sonunda açıklama yapan Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, “Filistin’de yaşanan katliamı ve aynı zamanda ülkemizde olan terör saldırılarını lanetlemek ve protesto etmek için buradayız. Yaklaşık 2 ayı geçkin bir süredir İsrail, Filistin Gazze topraklarında Gazze’ye ateş, ölüm yağdırıyor. Ama bu aslında iki aydır olan bir olay değil, yüzlerce yıldan beri olan bir mücadele. Hilal ile Haç’ın, İslamiyet ile Siyonizm’in mücadelesi. Yani son zamanlarda biraz daha hızlanmasının sebebi son canavarın çırpınışları demek daha doğru olur. Çünkü bu ümmetin önderi, lideri biziz. Bizim güçlendiğimizi gördükçe onlar da saldırılarını artırıyorlar. Ama muhakkak biz bu saldırıları bertaraf edeceğiz. İşin ilginç olan tarafı şu, biliyorsunuz; konu İslamiyet olduğu zaman Haçlılar ve Siyonizm bir araya geliyorlar. Aslında birbirlerini sevmeyen, anlaşamayan iki topluluk karşılarındaki ortak düşman olarak İslamiyet’i gördüklerinde birbirlerinin inanılmaz derecede yakınlaşıp bir kader birliği yapıyorlar. İkisinin de sonları sonuçta aynı olacak” dedi.
Öğrenciler Topluluğu Başkanı Edanur Yokuş ise, “Ülkemizde yaşanan terör saldırılarını, dünyamızda yaşanan her türlü zulmü ve Gazze’de yaşanan soy kırımı topluluğum ve şahsım adına telin ediyorum. İnsanım diyen herkesin bu saldırılara dur demesi gerektiğine inanıyoruz. Şuan burada herkes Gazze için burada. Burada birçok öğrenci var. Kimimiz doktor, kimimiz hemşire kimimiz mimar, kimimiz mühendis olacağız. Bizim ülkemiz ve dünya Müslümanları için yapacağı çok iş var. Bugün Gazze’de bebekler katledilirken, çocuklar öldürülürken, büyük küçük herkes eziyet çekerken biz, sadece dua ediyoruz diyemeyiz. Gazze’de 20 bin ölü var haberleri, sadece sayıdan ibaret değil” diye konuştu.

Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda Kahramanmaraşlı Şehit Başkomiser Kamuran Üçgül’ün Kızından Dokunaklı Veda

photo1703611021 (2)
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan ise, “İsrail’in Müslüman Filistinli kardeşlerimize karşı yapmış olduğu zulmü lanetlemek ve telin etmek için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Zalim İsrail ve bunların ağ babaları, bunları yönetenler, bunlara akıl verenler yıllarca dünyaya insan haklarından bahsettiler. Yıllarca medeniyetin eşiği olduklarını söylediler. Tüm dünyayı kandırdılar. Biz, son zamanlarda yapılanlardan anlıyor ve görüyoruz ki bırakın bunların insan haklarını, aslında bunlar insanlığın ne olduğundan bihaber olan terör örgütleridir. Bunları lanetliyoruz” ifadelerine yer verdi.