Kahramanmaraş'ta öğrenciler ve veliler 20 Ocak 2022 Perşembe günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Bugün yüz yüze eğitime ara verilen Kahramanmaraş'ta velilerin ve öğrencilerin beklentisi yarın da tatil olması yönünde. 

Dün 18 Ocak Çarşamba günü okulların tatil edilmemesi nedeniyle binlerce öğrenci zor anlar yaşadı. Okullar öğleden sonra, öğrenciler okula gittikten çok sonra tatil edildi. Ancak öğrenci servisleri pek çok okula ulaşamadı ve öğrencileri alamadı. Veliler kendi imkanlarıyla çocuklarını almaya çalıştılar. Gece yarularına kadar çocuklarına ulaşmaya çalışan ya da çocuklarını aldıktan sonra evlerine gitmeye çalışan veliler oldu.

Yarın 20 Ocak 2022 tarihi karnenin bir gün öncesine denk geliyor ve zaten pek çok öğrenci okula gitmeyecektir. Ancak yine de az sayıda öğrenci için bile olsa okul servisleri yola çıkmak zorunda kalacak, eğitim çalışanları da yollarda olacaktır.

Tüm bu sebeplerden dolayı yarın okullarda yüz yüze eğitim yapılmaması ve uzaktan eğitim verilmesi en doğru karar olacaktır.