Bilal Erdoğan, Antalya'da gerçekleştirilen 6. Etnospor Forumu'nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz yıl Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle forumun iptal edildiğini hatırlatan Erdoğan, bu süreçte yapılan faaliyetlere dair önemli bilgiler paylaştı.

Kurban Bayramına Sayılı Günler Kala Gaziantep'te 2024 Kurbanlık Fiyatları Açıklandı! Kurban Bayramına Sayılı Günler Kala Gaziantep'te 2024 Kurbanlık Fiyatları Açıklandı!

Erdoğan, 6 Şubat'ta yaşanan büyük depremin ardından, hem etnospor forumu için hem de her bahar düzenlenen festival için ayrılan bütçelerin deprem bölgesindeki faaliyetlere yönlendirildiğini belirtti. Hatay ve Kahramanmaraş'ta Kazak, Kırgız, Özbek ve Azerbaycan'dan birçok kardeşlerin katkılarıyla dayanışma obaları kurulduğunu dile getirdi. Bu obalarda ailelerin konakladığını ve hala Kahramanmaraş'ta yaklaşık 200 ailenin konakladığı bir obalarının bulunduğunu ifade etti.

Erdoğan, bu obalarda geleneksel yaşamın yanı sıra günümüz şartlarında dahi yaşamanın mümkün olduğunu gösterdiklerini ve konteynerlerden daha konforlu olduğunu belirten birçok aile ile karşılaştıklarını söyledi.