Fotoğraf Sanatçısı Özgen Beşli’nin ‘Fotoğraf Diliyle Kars’ fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı. Sergiden elde edilecek gelir Dolunay Derneği ve 15 Temmuz demokrasi şehitlerine bağışlanacak.
Kars İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün desteğiyle Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’nda düzenlenen fotoğraf sergisinin açılışı Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Turan İnan, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, Milletvekili Selahattin Beyribey, AK Parti İl Başkanı Adem Çalkın, Fotoğrafçı Özgen Beşli yaptı.
Serginin açılışında konuşan Kars Valisi Rahmi Doğan, Kars’ın yeterince tanıtılmadığını söyledi.
Vali Doğan, “Kars gerçekten az bilinen bir şehir, 4 aydır buradayım. Genelde hafta sonları misafirlerim geliyor ve onları gezdiriyorum. Gezdiklerinde hayret içerisinde kalıyorlar. Kars’ı bir defa görmemişler. Bilmiyorlar ve tanımıyorlar. Bizde tanıtamamışız. Tarihi yapısıyla, kültürel yapısıyla, sosyal yapısıyla gördüklerinde çok etkileniyorlar. Ve tekrar gelme arzu ve istekleri kendi içlerinde oluşuyor. Bir atölye çalışmaları başlattık. Hocaları buraya davet ettiğimizde biraz tereddütlü davrandılar. Hatta proje koordinatörümüz biraz eşiyle izin problemi yaşadı gibi daha sonra Kars’ı gezdiğinde aynen şunu söyledi. ‘eşimi muhakkak buraya getirmem lazım.’ Dedi. Özgen bey Kars’ın tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. Her resmin bir hikayesi var. Kimini sabah seher vaktinde, kimini gece karanlığında, kimini karda, kimini kışta, kimini sıcakta ama çok güzel anlar yakalamış, emek isteyen, gönül isteyen, fedakarlık isteyen bir sanat ben sanatçımızı kutluyorum. Serginin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Uzun yıllar Kars’ta fotoğraf sanatçılığı yapan Özgen Beşli, serginin gelirlerinin Dolunay Derneği ile 15 Temmuz demokrasi şehitlerine bağışlanacağını belirtti.
Özgen Beşli, “Fotoğrafçılık 3 yıl önce bir hobi olsun diye bulaştım. Fotoğrafçılığa çokta seviyorum. Fotoğrafçılık hobisi bence bütün insanların olmalı. Çünkü bunu sürekli devam ettirebiliyorsun. İnsanlarla paylaşabiliyorsun. Şehrimizi dışarıya daha iyi tanıtabilmem için fotoğrafladım. Bir Kars benim gözümde görsün dedim. Ben 50 yıldır bu şehirdeyim. Bu şehir beni bir anne gibi bağrına bastı. Benimde bu şehre karşı sorumluluklarım var. Bu şehirde doğdum, büyüdüm, çocuklarımı büyüttüm. Yuvamı kurup ekmeğimi kazandım. Bende fotoğraf diliyle Kars’ı kendi imkanlarımla anlatmaya çalıştım. Ülkemizde de darbe girişimi oldu. Burada insanlar şehit oldular. Bunlara bağışladım gelirimin yarısını, fotoğrafların gelirinin yarısını, yarısını da Dolunay Derneği’ne bağışladım. Onlarda tekerlekli sandalyedeki dostlarımız arkadaşlarımız onlarında akü ve araba ihtiyaçları varmış” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından açılışı yapılan sergi gezildi. Fotoğraf sanatçısı Özgen Beşli, sergideki fotoğrafların hikayelerini misafirlere anlattı. 100’den fazla fotoğrafın sergilendiği sergi bir hafta açık kalacak.
Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağı’ndaki fotoğraf sergisine Karslılar davet edildi. Sergideki fotoğraflar vatandaşlar ilgisini çekti.