Türkiye Haber Kameramanları Derneği (THKD) Başkanı Aytekin Polatel, dernek yöneticileri ile Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ercüment Daşdelen Kars Valisi Rahmi Doğan’ı ziyaret etti.

Türkiye Haber Kameramanları Derneği Başkanı Aytekin Polatel, 15 Temmuz darbe girişimi gecesinde çalışan gazetecilerin tanıklık ettikleri olayları anlatan “KalkışMA” isimli kitabı Vali Doğan’a hediye etti.

THKD Başkanı Polatel, Milli Eğitim Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle aralarında Kars’ın da olduğu 10 ildeki köy okullarında kameramanlık, montaj ve senaryo yazım eğitimi vermeye başladıklarını söyledi.

Eğitim verdikleri çocuklara eğitim bittikten sonra kamera verdiklerini belirten Polatel, “Çocuklar kendi hikayelerini oluşturacak ve biz montajda, seslendirmede yardım edeceğiz ve uluslar arası kısa film yarışmalarına gireceğiz. Çocukların hikayeleri, kendi dünyaları daha farklıdır. Onlar köyündeki muhtarını, ineğini, annesinin lavaş yaparken ki durumunu, köyünün kenarındaki güzellikleri çekecekler, getirecekler. Projeye ilk başladığımız il Kars oldu. Kars’ta, Dikme, Anı ve Karahan köyündeki okullarda kameramanlık, montaj ve senaryo yazım eğitimi vereceğiz. Çocukların dünyaya bakış açılarını değiştirmek istiyoruz. Televizyonda izledikleri şeyin nasıl çekildiğini o kameralarla görsünler. Dikme köyünde ilk dersimizi yaptık. Çok eğlenceliydi ve çok yaratıcılık ortaya çıktı. İlk adımı burada attık ve geliştireceğiz” dedi.

Vali Doğan’da projenin çok güzel olduğunu ifade ederek, “Çocuklar açısından meslek mensubiyet anlamında güzel, güvendirme anlamında güzel. Belki ileride o çocuklar güzel işler çıkartabilir” diye konuştu.

THKD Başkanı Polatel, ayrıca 15 Temmuz gecesi görev yapan haber kameramanları ve muhabirlerin anılarından oluşan “Kalkışma” isimli bir kitap oluşturduklarına dikkati çekerek, şunları söyledi:

“15 Temmuz gecesi evlerinden çıkıp ertesi gün evlerine girene kadar 110 tane haberci var. İstanbul, Ankara, Marmaris ve Diyarbakır’da çalışan haber kameramanı ve muhabirler. Bu kitap 15 Temmuzu gelecek nesillere aktaran bir kitap olacak. Unutulmaması gereken bir gece yaşadık. Ayrıca tarihçilere not düşecek ve tarihçilerin alıntı yapacağı bir kitap olacak. Kitabın içerisinde tamamen yaşananlar var.”

Ziyarete THKD Başkanı Aytekin Polatel’in yanı sıra THKD Başkan Yardımcısı Ümit Yalman, THKD Üyesi ve Yönetmen Sinan Demirkaya’da katıldı.