Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, sosyal sorumluluk projeleri kapsamında gençlerin geleceklerine yön verecek bir adım daha atıyor. Belediye Başkanı Tahsin Babaş’ın talimatıyla Belediye Spor İşleri Müdürlüğü’nde hazırlanan proje dahilinde, üniversitelerin BESYO bölümü yetenek sınavlarına girecek öğrencilere ücretsiz hazırlık kursu verilecek.
Ücretsiz BESYO hazırlık kursunun Belediye Spor İşleri Müdürlüğü’ne yapılacak. Kastamonulu gençlerin, öğretmenlik, antrenörlük ve spor yöneticiliği branşlarına girebilmeleri için geçmeleri gereken yetenek sınavı parkurlarının bire bir aynısı uzman eğitmenler tarafından kurulacak ve sınava kadar bu parkurlarda eğitim verilecek.
Gençlerin geleceklerini daha rahat kurmasına destek olmak ve ülkemize spor alanında gelişimine katkı sağlamak adına böyle bir proje gerçekleştirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Tahsin Babaş, “Gençlerimizin geleceğiyle ilgili elimizden gelen tüm katkıyı vermek istiyoruz. Bu noktada belirlediğim projeleri hızla hayata geçirmek hedefindeyim. Özellikle gençlerimize yaşanabilir bir şehir bırakmak ve onların kaygılarını ortadan kaldırmak adına ciddi adımlar atıyoruz. Bu bağlamda üniversiteye girmek isteyen öğrencilerimize destek olmak için bir proje hazırladık. Üniversitelerin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerinde eğitim ve öğretim görmek isteyen öğrencilerimizin tabi tutulduğu yetenek sınavlarından iyi sonuçlar alabilmesi adına ücretsiz hazırlık kursları düzenleyeceğiz. Projemiz dahilinde BESYO yetenek sınavına girecek olan Kastamonulu öğrenciler, bu kurstan ücretsiz olarak yararlanacaklardır. Öğrencilerimiz, BESYO yetenek sınavı için kuracağımız parkurda alanında uzman isimlerden ders alarak sınava hazırlanacaklar. Kastamonu Üniversitemiz başta olmak üzere yakın çevremizdeki üniversitelerin yetenek sınav parkurları da kurularak dersler verilecek. İstikbal sınavı olarak adlandırılan yetenek sınavında Kastamonumuzun geleceğini kuracak olan gençlerimizin hep bir adım önde olmasını arzuluyorum. Kastamonu Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak bizler her daim gençlerimizin yanında olacağız. Bize bu gücü veren Kastamonu halkına ve çalışmalarımızı bıkmadan, usanmadan ve yılmadan sürdürmemizin en büyük nedeni olan gençlerimize teşekkürlerimi sunuyor ve başarılar diliyorum” diye konuştu.