Bünyanlı vatandaşlar darbe girişiminden dolayı Bünyan meydanında sabahladı.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu bizzat Belediye binasından anons ederek halkı demokrasiye sahip çıkma adına i ilçe meydanına davet etti. Başkan Şinasi Gülcüoğlu başta olmak üzere tüm ilçe yöneticileri, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar omuz omuza sloganlar ile ilçe meydanında sabahladı.
Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu, Bünyanlılara, “Demokrasimize, birliğimize, dirliğimize, huzurumuza kast eden kalleşler, hainler, Siyonist uşakları, katil ayakçılarına postal yalayıcılarına hak ettikleri cevabı verdik, veriyoruz. Bu millet feraset sahibi bizler dimdik buradayız bu meydanlar kalleşlere bırakmayacağız.” dedi.
Başkan Gülcüoğlu, Millet olaya el koydu arkalaşalar. Bu memleketi Yahudi uşaklarına yedirmeyeceğiz. Feraset ve sağduyuyla bu belayı def edeceğiz. İnşallah bugün millet bu meydana sahip çıktı çıkmaya da devam edecek. Bu millet geleceğini çaldırmayacak. Millet evini bekliyor evini, burada beklemeye devam edeceğiz. Rabbimin izniyle bu demokrasi düşmanlarını bu postalcıları bu ihanet şebekelerini şer odaklarını nerede olsa vuracaktır bu millet.” şeklinde konuştu.
Camilerden sabaha kadar ezan ve istiklal marşı sesleri yükseldi, sabah namazı hep birlikte ilçe köprü meydanında kılındı. Türk bayrakları ve araç konvoyları ile hainlere tepkiler ortaya kondu.