TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı 2015 yılı 2. dönem başvuru sonuçlarında Erciyes Üniversitesi’nin 31 projesi desteklenmeye hak kazandı. Toplamda 386 projenin desteklenmeye hak kazandığı TÜBİTAK 2209-A destek projesinde Erciyes Üniversitesi en çok destek alan ikinci üniversite oldu.
Erciyes Üniversitesi’nin kazandığı başarıyla ilgili açıklama yapan Erciyes Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun, “TÜBİTAK tarafından lisans öğrenimine devam etmekte olan öğrencilerin proje kabiliyetlerini arttırmak amacıyla TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Yurt İçi Araştırma Projeleri Destek Programı yürütülmektedir. Öğrencileri araştırmaya teşvik etmek adına lisans dönemindeki proje giderleri için bu destek kapsamı oldukça önemlidir." dedi.
Prof.Dr.Abdulhakim Coşkun, "Erciyes Teknopark olarak bizde TÜBİTAK 2209-A’yı öğrencilere anlatıp bilgi edinmeleri adına her yıl düzenli olarak eğitim ve seminerler düzenliyoruz. 2015 yılında üniversite öğrencilerine yönelik olarak TÜBİTAK 2209-A ile ilgili detaylı bilgilendirme yapmak için 1404 katılımcının yer aldığı toplam 15 seminer, 221 kişinin katıldığı toplam 4 eğitim düzenledik ve 107 üniversite öğrencisine birebir danışmanlık yaptık" diyerek, "TÜBİTAK 2209-A destek programı kapsamında Erciyes Teknopark olarak, Erciyes Üniversitesi öğrencilerini kazandıkları başarıdan dolayı tebrik ediyoruz. 2016 yılında TÜBİTAK 2209-A desteğinden daha fazla yararlanabilmeleri adına Erciyes Teknopark olarak çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğimizi de belirtmek isterim.” ifadesinde bulundu.