Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin, yaptığı kış denetimlerinde öğrenci servislerine tam not verildi.
Final okulları örnek bir davranışa daha imza attı. Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte güvenli bir ulaşım için öğrenci servisleri sıkı bir denetimden geçirildi.
İl Trafik Denetleme Şube müdürlüğünden denetleme talebinde bulunan Final Okulları hafta sonu servis araçlarının A’dan Z’ye kontrollerini yaptırdı.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan kış ve genel kontrollerde araçlara tam not verildi. İlk olarak lastik kontrolleri yapılan araçlarda, emniyet kemeri, dur levhası, koltuk sayısı ve koltuk sigortası gibi detaylarda gözden geçirildi.
Ülkemizde son yıllarda yaşanan üzücü kazaların ardından tedbirlerin artırıldığını belirten Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü yetkilileri Final Okullarının kendi kendini denetletmesinin örnek bir davranış olduğuna dikkat çekerek “ Öğrenci servislerinde sağlıklı ve güvenli bir ulaşım için bu ve benzeri kontroller şart. Diğer okulların da kış mevsimi öncesinde servis kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz” dedi.
1 Aralık’tan itibaren ticari araçlarda kış lastiği uygulamasının zorunlu olacağını belirten yetkililer, kurallara uyulmaması halinde ağır para cezaları verileceğini, devamında ise trafikten men edileceğini ifade ettiler.
Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince bilgilendirilen ve tam not alan Final Okulları öğrenci servisleri için okul bahçesinde kurban kesildi.