Melikgazi İlçe Müftülüğüne bağlı İldem Ödül Kur’an Kursu’nda 04-06 yaş grubu öğrencileri tarafından yıl sonu programı düzenlendi.
Hz. Ebubekir Camii’nde gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Doç. Dr. Şahin Güven, Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, Kocasinan İlçe Müftüsü Yahya Çankaya ile öğrenciler ve aileleri katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Melikgazi İlçe Müftüsü Musa Dolar, “İlçemizde 04-06 yaş grubu Kur’an Kurslarımızın sayısı 32’ye, sınıflarımızın sayısı 44’e ve öğrenci sayısı da 716’ya ulaştı. Bu Kur’an Kurslarımızın sayısının artması, geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eğitim görmesi sevincimizi artırmaktadır. Bu hizmetlerimize katkıda bulunan herkese özellikle bu yavrularımızın yetişmesinde emek sarfeden hoca hanımlara, çocuklarını bu eğitim yuvalarına gönderen anne-babalara teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.
İl Müftüsü Güven ise “İlimizde 4-6 yaş grubu Kur’an Kurslarımızın sayısı her geçen gün artıyor. Bu durum bizleri ziyadesiyle mutlu etmektedir. Allah öğrencilerimizin de kurslarımızın da sayısını artırsın. Güzel ahlakın kitabı olan Kur’an-ı Kerim ile geleceğimizin teminatı olan çocuklarınızı tanıştırdıkları için Kur’an Kursu öğreticilerimizi gönülden kutluyorum.” dedi.
İldem Ödül Kur’an Kursu 04-06 yaş grubu minikler, 2015-2016 eğitim-öğretim yılı içerisinde öğrendikleri hünerlerini sergiledi. Minikler Kur’an-ı Kerim tilaveti, okudukları şiirler, Peygamberimizin hayatından kesitler ile hadis sunusu ve dini bilgiler konusundaki sorulara verdikleri cevaplarla izleyenlere heyecan ve duygu dolu anlar yaşattılar.
Katılımcılar programda bulunmaktan, öğrenci velileri de çocuklarını Kur’an Kursu’na göndermekten duydukları memnuniyeti ifade ettiler. 04-06 yaş grubu çocuklara çeşitli hediyeler verilmesi ile program sona erdi.