Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından koordine edilen İstihdam için Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) bilgilendirme toplantısı düzenlendi.
Toplantıda konuşan Kayseri Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Veli Böke, proje hakkında bilgiler verdi. Böke, "İSKEP 19 Ağustos 2014 tarihinde Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin eş finansörlüğünde başlatılan ve Türkiye Belediyeleri Birliği tarafından geliştirilen istihdam için eğitim projesidir. Bu projeye başta belediyemiz olmak üzere 12 ayrı belediye bu projenin ortağıdır olmuştur. Birlikte geliştirilmiş ve birlikte yürütülmüştür. Bu projenin amacı istihdam için dezavantajlı grupların istihdama ulaşması, iş ve sosyal hayata kavuşmaları ile ilgili eğitim imkanları geliştirmek, onlara bu anlamda destek olmak, başta karar verici idareler olmak üzere değişik gruplara bu konu da farkındalık geliştirmektir. Bu anlamda da ciddi çalışmalar oldu. Başta Kayserimiz olmak üzere Türkiyenin değişik şehirlerinden sürekli çalıştaylar, eğitim toplantıları, kurs ve diğer organizasyonlar gerçekleştirildi. Sadece Kayserimizde 4 tane çalıştay ve 18 tane de eğitim toplantıları ve seminerler gerçekleşti." ifadelerini kullandı.
Böke ayrıca, "Bu projenin ana hedeflerinden bir tanesi de dezavantajlı gruplara istihdam konusunda farkındalık oluşturacak başta belediyelere bu işlerle ilgili birimler kurması ve bunları geliştirmesidir. Bu anlamda belediyemizin sosyal faaliyetler daire başkanlığımız zaten yetkin bir birimdi. Bu proje ile bu yetkinliği daha da arttı ve diğer belediyelere de adeta sosyal hizmetler noktasında bir rehberlik merkezi haline dönüştü." diye konuştu.
Konuşmanın ardından istihdam uzmanı Cloefe Guardigle tarafından proje hakkında katılımcılara bilgiler verildi.