Düzgün, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Valilik tarafından bir otelin konferans salonunda düzenlenen "Kayseri Turizmi Geliştirme Çalıştayı"nda yaptığı konuşmada, Kayseri'nin çok önemli doğal ve kültürel zenginliği olmasına rağmen turizmden hak ettiği payı alamadığını söyledi.

Sahip olunan turizm değerlerinin daha iyi tanıtılabilmesi gerektiğini, bu konuda Valilik ve yerel yönetimler olarak tanıtım ve bilgilendirme çalışmaları yaptıklarını vurgulayan Düzgün, Türkiye'de ve Avrupa ülkelerindeki turizm fuarlarına katıldıklarını belirtti.

Düzgün, Kayseri'nin gerek hava gerekse karayolu ulaşımında birçok ilde bulunmayan imkanlara sahip olduğunu ifade ederek, "Şehre gelen yerli ve yabancı turistler istedikleri her noktaya rahatlıkla ulaşabiliyor. Eksik olduğumuz konuları da hızla gideriyoruz. Havalimanının genişlemesi noktasında 250 bin metrekarelik bir alanın Milli Savunma Bakanlığı tarafından Ulaştırma Bakanlığına tahsisi uygun görüldü. Havalimanındaki genişlemeyle birlikte yolcular daha rahat seyahat edebilecek" diye konuştu.

Şehirde küçük gruplar halinde veya ferdi olarak rehbersiz gezmek isteyenler için de Valilik ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı ile birlikte yeni bir hizmet geliştirdiklerini belirten Düzgün, şöyle devam etti:

"Step To Kayseri Projesiyle turizmde çipli sisteme geçiyoruz. Bazı kültür varlıklarına çip takacağız, mobil uygulama ve portal ile entegre şekilde çalışacak. Yerli ve yabancı turistler eserin yanına yaklaştığında çip devreye girecek ve eserle alakalı kullanıcının telefonuna mesaj gelecek. Bu sayede turistler şehri daha doğru tanımış olacak. 2015 yılında hizmete geçireceğimiz proje sayesinde turistlerin şehirden memnun ayrılarak sonraki yıllarda yeniden gelmelerini sağlayacağız. Bu tamamen ücretsiz bir hizmet olacak. İlerleyen zamanlarda bu hizmetin kapsamını genişletebileceğiz."

Çalıştay kapsamında şehrin turizm alanındaki eksiklerinin tespit edilerek, giderilmesi konusunda ilgili birimler tarafından çalışmalar yapılması kararı alındı.