Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, Ramazan ayında 12 camide teravih namazının hatimle kılınacağını bildirdi. 

Maraşlıgil,  ilk teravih namazının 8 Temmuz Pazartesi günü kılınacağını, 9 Temmuz Salı günü ise ramazan ayının ilk orucunun tutulacağını belirtti.

Bu sene Ramazan ayında 30 gün oruç tutulacağı belirten Maraşlıgil, şöyle devam etti:

"Ramazan ayının gölgesi üzerimize düştü. Pazartesiyi salıya bağlayan gece imsak saatimiz Kayseri için  03.24 olacak. Akşam ezanı merkezi olarak okunacak. Bütün camilerimizde mukabele okunacak. Bayanlar için ayrı programlarımız olacak. Bünyan ilçesinde iki, Develi, Yahyalı, Talas ve Hacılar ilçelerinde birer camide, şehir merkezinde Camii Kebir, Han, Bozatlı Paşa, Keykubat, Mehmet Ulutaş ve Kurşunlu camilerinde hatimle teravih namazı kılınacak. Diyanet İşleri Başkanlığımız geçen sene Ramazan'da 'Kardeşlik' temasını işlemişti. Bu yıl da "Helal Kazanç Helal Lokma" teması işlenecek."

Camilerde bir takım yenilikler yaptıklarını ifade eden Maraşlıgil, şu bilgileri verdi:

"Camiilerde vatandaşları sala ve ilahilerle karşılayacağız. Yeni kuşakların beynine bir takım şeylerin kazınmasını arzu ediyoruz. Gençlerimiz camilerimizi öksüz, yetim bırakmamalı. Bir safta teravih kılınan yerler olmamalı. Özellikle büyük mescitleri tercih etmeleri sevap bakımandan da önemlidir. Gençler camilerimizi doldursun ki biz de geleceğe güvenle bakalım."

Maraşlıgil, bu yıl fitrenin  9 lira 25 kuruş olarak belirlendiğini belirterek, "Zekat olarak da 80.18 gram altın değerinde ne varsa bunun yüzde iki buçuğunu fakire takdim edeceğiz. Fakirlere para vermek onların ihtiyaçlarını kendileri karşılaması için daha iyidir. Camilerin temizliği her zaman yapılır. İŞKUR'un sağladığı elemanlarla cami temizliği yaptırdık. Şehir merkezinde, köylerde temizlenmeyen camimiz kalmadı" şeklinde konuştu.