Kayseri’de motosikletin TIR’ın altında kaldığı ve 27 yaşındaki kadının öldüğü kaza ile ilgili dava başladı. Davada kızı ölen anne, baba hem damadından ve hem de TIR şoföründen şikayetçi olduklarını söyledi.
Kayseri 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada TIR sürücüsü tutuksuz sanık H.G. motosiklet sürücüsü sanık/müşteki F.G. ile hayatını kaybeden Z.G.’nin şikayetçi anne, babası ile avukatlar hazır bulundu.
1988 yılından beri TIR şoförü olduğunu söyleyen sanık H.G. kendisine yeşil ışık yandığında geçtiğini, o sırada motosikletin teker bölümünden aracına çarptığını söyledi. Motosiklet sürücüsü sanık/müşteki F.G. ise ehliyetinin ve kaskının olmadığını belirterek, yeşil ışık yandığı için geçtiğini söyleyerek, TIR şoföründen şikayetçi olduğunu belirtti.
Kızları ölen anne baba, hem sanık hem de müşteki olarak duruşmaya katılan damatları F.G.’den de şikayetçi olduklarını söyleyince avukatları menfaat çatışması nedeniyle sanık/müşteki F.G.’nin müdafisi olmayı tercih etti. Z.G.’nin şikayetçi annesi, "Kim suçluysa ondan şikayetçiyiz. Benim ciğerimi öldürdüler, benim yarımı öldürdüler. İkisinden de şikayetçiyim" dedi.
Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
OLAY
Kocasinan Bulvarı Sümer Üst Geçidi trafik ışıklarında meydana gelen kazada F.G. yönetimindeki 38 SC 923 plakalı motosiklet, kavşaktan dönen H.Ö. yönetimindeki 38 EM 601 plakalı TIR’ın lastiğine çarptıktan sonra, altına girdi. Kazada, motosikletin arkasında bulunan 27 yaşındaki Z.G. feci şekilde hayatını kaybederken, motosiklet sürücüsü F.G. de yaralandı.