Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sıddık Kaya, beraberinde yabancı uyruklu öğrencileriyle Rektör Prof. Dr. Muhammet Güven’i ziyaret etti.
Okul hakkında bilgi veren Okul Müdürü Sıddık Kaya, “Okulumuzda 57 ülkeden 428 öğrenci yabancı uyruklu öğrenci eğitim görmekte. Bu öğrencilerin okulumuza kabul ediliş aşaması yurtdışındaki mülakat, sınav, vize, pasaport ve sağlık giderleri Türk Diyanet Vakfı tarafından, eğitim-öğretim masrafları ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanıyor. Yabancı uyruklu öğrencilerimiz gayet başarılılar, Kayseri şehriyle de en iyi şekilde uyum sağlıyorlar.” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Güven de Erciyes Üniversitesi’nde de çok sayıda yabancı uyruklu öğrencinin eğitim gördüğünü ve bu öğrencilerin eğitimini tamamlayıp ülkelerine döndüklerinde Türkiye ile ülkeleri arasında birer gönüllü kültür elçisi olduğunu söyledi.
Konuşmaların ardından Uluslararası Mustafa Germirli Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Sri Lankalı öğrenci Mesleme Munas, ilahi söyledi. Kazakistanlı öğrenciler Nurbek Razak ile Kamuran Permuradov ise, geleneksel çalgıları keman ve dombıra ile mini konser verdi.